Groep 1

Fijn dat u belangstelling hebt voor onze groep! Een paar weken voor de 4e verjaardag van uw kind wordt u door de school uitgenodigd voor een intakegesprek met onze IB- er. U krijgt informatie en er is ruimte om zelf vragen te stellen.
Ook krijgt uw kind een kaart met de uitnodiging voor een wenmoment. Dit is een deel van de middag waarop u samen met uw kind mag komen wennen. We maken kennis met elkaar en maken op dat moment een afspraak voor het volgende wenmomenten. Dit zal een middag zijn zonder ouder. We verwachten uw kind de dag na de 4e verjaardag op school. Overleg hierin is natuurlijk altijd mogelijk! We vinden het belangrijk dat uw kind op zijn eigen tempo went aan het schoolleven.

Groep 1 legt een basis voor de jaren die nog gaan komen. Er valt zoveel te leren!

We werken in thema’s. Als leidraad gebruiken we de methode ‘Kleuteruniversiteit’. Een thema beginnen we met een boek en een thematafel. Op de thematafel zetten we (ook met hulp van de kinderen) zoveel mogelijk concreet materiaal. Dit spreekt enorm aan en is ook erg leerzaam. Het thema begint te leven bij de kinderen. Tijdens het spelen en werken knutselen of puzzelen we over het thema. In de kring doen we taal- of rekenactiviteiten die passen binnen het thema. De thema’s hebben vaak verband met de seizoenen of (christelijke) feestdagen en duren een paar weken. Per thema leren we de kinderen liedjes aan.

Per maand leren we de kinderen een psalm aan. Per week vertellen we drie Bijbelverhalen. We leren de kinderen christelijke liederen. Deze zijn terug te vinden in ‘Op toonhoogte’.

Elke ochtend gaan we spelen en werken. Dit doen we door middel van het kiesbord. De kinderen kunnen een werkje doen of kiezen om te gaan spelen (maar per week moeten wel de drie werkjes gedaan zijn, plannen dus!).
Bij het werkje is concentratie en werkorganisatie belangrijk en helpen we de kinderen hierin zich te ontwikkelen. Bij het spelen is de sociale omgang en het rollenspel weer belangrijk.

Elke middag gaan de kinderen nog een moment spelen door middel van het kiesbord.

Elke ochtend en elke middag spelen de kinderen buiten. In de schuur staat allerlei materiaal waarmee gespeeld kan worden op het plein en in de zandbak. Zo nu en dan (en helemaal als het regent) gaan we in plaats van buitenspelen gymmen in het speellokaal.

Elke vrijdag wordt er via Parro een weekmail gestuurd door de leerkracht. Zo heeft u een idee wat uw kind beleefd heeft de afgelopen week. En we hopen natuurlijk dat uw kind elke week weer moe, maar voldaan het weekend in kan gaan!

Juf Westerink

Leerkracht groep 1

Werkzaam op de dagen:
maandag – dinsdag – vrijdag (om de week)

Juf Beuving

Leerkracht groep 1

Werkzaam op de dagen:
woensdag – donderdag – vrijdag (om de week)

Groepen